header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Geschiedenis

HCP, de club van geel en blauw 

In 1971, op 1 november om precies te zijn startte Hockey Club Prinsenbeek op het weiland van Kees Klavers aan het Heiblompad. Deze club van enthousiaste sporters trok al snel nieuwe leden aan en aan de Strijpenseweg werd een ruimere locatie gevonden, met de veelzeggende bijnaam ´Mollenburg´. 

Met het lidmaatschap van de KNHB kwam ook HCP ook in de officiele competitie terecht. Het vrijblijvende karakter verdween en er kwam meer lijn in de planning en organisatie. Dat deed niets af aan overgave waarmee HCP aan de slag ging om een positie te claimen in de Brabantse hockeywereld. De club groeide verder waardoor wederom een verhuizing plaatsvond naar het prachtige hockeypark Bosdal. Hier had de club de beschikking over 4 grasvelden en een oefenstrook. Ondertussen ontwikkelde de hockeysport zich verder en werd kunstgras meer en meer de norm. Om dit ook voor de club te kunnen realiseren was in 1988 wederom een verhuizing noodzakelijk. 

Ondanks de gemengde gevoelens bij het vertrek uit het prachtige Bosdal, bleek de nieuwe locatie aan de Heikant met alle faciliteiten een enorme opsteker voor de (sportieve) ontwikkeling van de club. Inmiddels is dat clubje aan het Heiblompad uitgegroeid tot een professionele vereniging met ruim 800 leden. Wat is gebleven is de sfeer en gemoedelijkheid, die ervoor zorgen dat het goed spelen is bij HCP. 
 
Meer weten over de historie van HCP?

Hier kun je het jubileumboek 35 jaar HCP (pdf) downloaden.

Hier kun je deel 1 en deel 2 van het jubileumboek 50 jaar HCP (pdf) downloaden