header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Scheidsrechtercertificaat

Nieuws afbeelding 14-9-2023

Ben je ouder en/of vrijwilliger, en wil je misschien wel eens een (oefen)wedstrijd fluiten? Of ben je senior lid en heb je nog geen scheidsrechtercertificaat? Lees dan snel verder. 

Scheidsrechters zijn voor HCP erg belangrijk. Iedereen, van speler tot publiek, waardeert het enorm wanneer een wedstrijd gefloten wordt door scheidsrechters die zich onafhankelijk kunnen opstellen en kennis hebben van de spelregels. De KNHB vereist daarnaast dat ieder spelend lid vanaf 15 jaar zijn of haar scheidsrechtercertificaat heeft. 

HCP kiest er daarom al jaren voor om iedereen vanaf de J/MO16 lijn, die nog geen certificaat heeft, aan te melden voor een opleiding bij de KNHB. Deze opleiding bestaat uit een e-learning cursus die de spelers thuis kunnen doorlopen en waarin de spelregels spelenderwijs via praktijkvoorbeelden worden uitgelegd. Elke leermodule wordt afgesloten met een aantal vragen, waardoor de cursisten de spelregels en de fijne kneepjes van het vak nog beter leren. De afsluitende toets wordt online gemaakt. Deze toets bestaat uit 30 multiple choice vragen en duurt ongeveer 15 minuten. Bij succesvolle afronding ontvangen de cursisten hun scheidsrechtercertificaat.

Ook dit seizoen zijn 39 spelers uit de J/MO16-lijn door ons aangemeld. Zij hebben de uitnodiging voor de e-learning inmiddels ontvangen* De eindtoets is gepland in de eerste week van oktober. 

Ouders, vrijwilligers en senioren zonder certificaat zijn van harte uitgenodigd om hierbij aan te haken. Stuur in dat geval een mailbericht naar [email protected]


* Zit je in een JO16 of MO16 team en heb je geen scheidsrechtercertificaat en heb je geen uitnodiging ontvangen? Vraag dan even aan je ouders of zij iets hebben gezien of neem anders contact op via [email protected]