header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

De 30 gepasseerd, gezellig en vrouw? Kom hockeyen bij HCP!

Nieuws afbeelding 24-3-2022
 
Een groep enthousiaste dames tussen de 35 en 50 jaar vormen samen het dames veteranenteam, ofwel veterinnen, zoals ze het zelf noemen, van Hockeyclub Prinsenbeek. Het gezellige team zoekt extra speelsters vanaf 30 jaar, liefst met enige hockeyervaring. Pak jij de bal weer op?

In 2014 werd het team opgericht, toen nog met hulp van vaste oppasmeisjes om voor alle kleine kinderen te zorgen tijdens de wedstrijden op zondag. Inmiddels zijn de meeste kinderen oud genoeg om zelf langs de lijn te spelen of alleen thuis te blijven. "Maar als oppas een probleem is regelen we dat natuurlijk,” aldus Monique Hersleven, lid van het eerste uur. "Het is fijn als er al hockeyervaring is en anders in ieder geval ervaring met een andere balsport. Het team is onderling heel lief voor elkaar, maar we zijn wel heel erg fanatiek.”

Winnen doen ze niet vaak, al is er wel een enorm stijgende lijn te zien in de afgelopen 8 jaren. Ze gaan altijd voor de winst en geven alles. Vinden het spel leuk, trainen fanatiek en hebben ontzettend veel plezier onderling. "En natuurlijk genieten we samen met de tegenstanders altijd van de derde helft,” aldus Michelle te Veldhuis, een van de oprichters van het team. Arjan Mulders traint het team. Michelle: "We zijn heel blij met hem, we leren veel en trainen echt behoorlijk fanatiek.

Weinig tijd en een drukke baan naast een gezin zijn volgens de dames juist redenen om wél te gaan hockeyen. Omdat het energie geeft om lekker buiten te zijn en iets voor jezelf te hebben en omdat de saamhorigheid en het sociale contact van grote toegevoegde waarde zijn. Behalve trainen op woensdagavonden en wedstrijden spelen op zondagen, gaan de dames elk jaar samen een weekendje weg en met grote regelmaat lekker uit eten.

Wie zin heeft om het team te komen versterken, kan vrijblijvend een paar keer meetrainen op woensdagavond om 20.30uur. Neem dan even contact op met Michelle: [email protected].