header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Gevolgen nieuwe Corona maatregelen

Nieuws afbeelding 28-11-2021

De persconferentie van vrijdagavond 26 november bracht Nederland helaas nieuwe coronamaatregelen. De besmettingscijfers zijn dusdanig dat deze nieuwe maatregelen een kentering moeten brengen. Alleen samen kunnen we omgaan met dit akelige virus.

Het is van groot belang dat we ons aan de gestelde regels houden, want alleen dan kunnen we blijven hockeyen. Naast de eerder afgekondigde maatregelen (1,5 meter afstand, mondkapje, CTB-controle en geen toeschouwers), zal ons complex van zondag 28 november tot tenminste zondag 19 december van 17:00 uur tot 05:00 gesloten zijn.

Wij hebben er met jou alle vertrouwen in dat we hier samen doorheen komen en zijn trots op onze vrijwilligers die zich enorm inzetten om ervoor te zorgen dat we binnen de beperkingen zoveel mogelijk van hockey kunnen genieten. TOP!

Wat de maatregelen voor jou betekenen, lees je hieronder:

Veld

Veldcompetitie:
De KNHB doet haar uiterste best om wedstrijden die na 17:00 uur gepland staan aan te passen. Kijk hiervoor op de website of in de LISA app.

Trainingen:
Alle trainingen (behalve de inlooptraining op woensdagmiddag) zijn per ingang van 29 november t/m 19 december afgelast. We hebben veel vragen gekregen of de trainingen niet verschoven zouden kunnen worden naar de middag. Gezien de beschikbaarheid van trainers én de bedoeling van de coronamaatregelen, zien we hiertoe geen mogelijkheden. Overigens is ons complex van 24 december t/m 30 januari gesloten wegens de winterperiode.

Zaal

Zaalcompetitie:

Het goede nieuws is: de zaalcompetitie gaat door. De wedstrijdschema’s zullen echter worden aangepast gezien de harde eindtijd van 17:00 uur. Hou hiervoor de website of de LISA app in de gaten.

Trainingen:

De trainingen kunnen slechts doorgaan tot 17:00 uur. We hebben veel vragen gekregen of de trainingen niet verschoven zouden kunnen worden naar de middag. Gezien de beschikbaarheid van trainers, zaalbeschikbaarheid én de bedoeling van de coronamaatregelen, zien we hiertoe geen mogelijkheden. 

Voor het eerst de zaal in:

We beseffen ons dat er teams zijn, die niet eerder zaalhockey gespeeld hebben: voor hen is alles nieuw. De trainers / coaches ook van de andere clubs hebben hiermee te maken en vragen we zo mogelijk hiervoor praktische afspraken te maken voor aanvang van de wedstrijden: bijvoorbeeld een kortere wedstrijd, zodat elk team uitleg kan geven.

Overigens zullen we écht proberen om de kosten terug te schroeven (we maken tenslotte ook minder gebruik van de zaal) en deze ten goede te laten komen aan de zaaldeelnemers door middel van verlaging zaalcontributie; we komen hier zeker op terug.

Nog even in het kort:

1. Houd je aan de regels, samen houden we hockey mogelijk: 1,5 meter afstand, het mondkapje in CTB-plichtige omgevingen (én in de auto bij rijden) en de correcte controle van het CTB, handen wassen, geen handen schudden en ventileren.

2. Veld: wedstrijden en trainingen gaan door zoals gepland tot 17:00 uur; complex is open t/m 23 december en gaat 31 januari weer open. Kijk op je Lisa app voor aanpassingen van geplande wedstrijden.

3. Zaal: wedstrijden en trainingen gaan door zoals gepland tot 17:00 uur. Kijk op je Lisa app voor aanpassingen van geplande wedstrijden. 

Voor meer informatie over de bepalingen zie: https://www.knhb.nl/nieuws/nieuwe-maatregelen-raken-hockey-maar-competities-gaan-door