header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Mededelingen

Komend weekend wordt blauw

Nieuws afbeelding 10-5-2019
Hockeystad Breda staat op 11 en 12 mei 2019 in het teken van sportiviteit en respect. Om het belang hiervan te benadrukken, besteden de 5 clubs (BH&HC Breda, MHC Teteringen, HC Prinsenbeek, BHV Push en BNMHC Zwart-Wit) hier op een positieve manier aandacht aan. Deze terugkerende ludieke weekendactie is gericht op de jeugdteams en senioren langs en op de Bredase hockeyvelden. De wedstrijdtafel wordt dit weekend uitgebreid met informatie over sportiviteit en respect (S&R), blauwe kaarten en blauwe taarten! Ook staan daar emmertjes met een natte spons paraat voor het plaatsen van (nep)tattoos voor iedereen. Daar kunnen de coaches/ouders mooi bij helpen!

De aandacht wordt opnieuw gevestigd op het uitdelen van blauwe kaarten onder de Jongste Jeugd (F t/m E8) en de D-teams. Deze kaart staat voor sportiviteit. Je kunt hierop aangeven wat je sportief vond aan de tegenstander en/of de wedstrijd en scheidsrechters. Spelende jeugdteams (F tot en met D) worden gevraagd deze in te vullen & in te leveren bij de wedstrijdtafel. Ingeleverde blauwe kaarten en/of sportief gedrag kan een blauwe taart voor het hele team opleveren!

Er is een Hockeystad Breda mascotte uitgewerkt, met voor iedere club een eigen variant met een clubshirt. Hiervan zijn neptattoos gemaakt. De thuisspelende jeugdteams krijgen (via de coaches) neptattoos voor hun eigen team en die van de tegenstander uitgereikt (bij de wedstrijdtafel). Ook de uitspelende teams krijgen de tattoos mee (tenzij ze op een van de andere Bredase clubs spelen) voor zichzelf en hun tegenstander. Deze dienen door de coaches op zaterdag bij de wedstrijdtafel van HCP opgehaald te worden. Voor aanvang van de wedstrijd, bij het handen schudden, delen de jeugdteams deze uit aan hun tegenstander, en aan zichzelf. In totaal worden er dit weekend dan ruim 8.000 neptattoos uitgedeeld! Ook op de zondag worden er neptattoos geplaatst bij het Funkey Hockey en Senioren. Hiervoor zullen enkele jeugdspelers (F/E/D) hiermee rondgaan bij de seniorenteams en de tattoos meteen plaatsen. Komend weekend wordt dus blauw. En hopelijk niet door de kou…