header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

De zaalcompetitie start!

Nieuws afbeelding 24-11-2018
Wanneer de winterstop begint, kunnen hockeyspelers vanaf de 8-tallen verder hockeyen in de zaal. Zaalhockey wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari en is een andere tak van sport dan veldhockey. Zo wordt er met een speciale zaalhockeystick gespeeld en wordt het speelveld afgebakend met zaalhockey-balken. 

Zaalhockey wordt gespeeld door 2 teams met ieder 6 spelers. Een team mag maximaal 6 spelers op de bank. De belangrijkste verschillen tussen veld- en zaalhockey zijn te vinden op onze website en de KNHB-site. Bij HCP is er mogelijkheid voor zaalhockey in de KNHB-zaalcompetitie en daarnaast wordt er een regionale drieluik competitie georganiseerd door de Bredase hockeyclubs. De KNHB-competitie start in december en de Drieluik competitie, start in januari 2019. Het wedstrijdschema voor drieluik competitie wordt eind december verwacht. Welke teams er deelnemen aan de KNHB-competitie wordt door het bestuur van HCP aangegeven. 

Contributie voor zaalhockey is afhankelijk van de competitie waar je in speelt, de contributie voor de KNHB-competitie is hoger dan de contributie voor de drieluik competitie, bedragen zijn vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering. Trainingsdagen en tijden zijn afhankelijk van beschikbaarheid zalen. Inmiddels zijn alle deelnemende teams voorzien van een trainer en zijn de eerste trainingen van start gegaan. Indien er vragen zijn over zaalhockey neem dan contact op via: [email protected] 
Wij kijken uit naar weer een sportief zaalhockeyseizoen!