header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

Champions Trophy 2018 in Breda

Nieuws afbeelding 11-7-2017
In de zomer van 2018 strijden de beste 6 hockeynaties ter wereld om de Champions Trophy in Breda. Gemeente Breda heeft hiervoor samen met de vijf Bredase hockeyverenigingen (BH & BC Breda, HC Prinsenbeek, BHV Push, MHC Teteringen en BNMHC Zwart-Wit) een succesvol ‘bid’ neergelegd bij de Nederlandse Hockeybond KNHB. De hockeybond maakte afgelopen donderdag bekend dat het belangrijke toernooi aan Breda is toegewezen. 
Wethouder Paul de Beer van Sport: "Ik ben ongelooflijk trots dat we dit tophockey-event in onze stad kunnen houden. De beste hockeyers ter wereld zijn hier straks te zien op de velden van hockeyclub BH&BC Breda. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Dit geeft een enorme stimulans aan sport en aan talentontwikkeling. En aan de aantrekkingskracht en naamsbekendheid van Breda. Mooi en bijzonder dat de vijf hockeyverenigingen in Breda zo intensief samenwerken om dit toernooi tot een succes te maken! Met dit topevenement hebben we ook in 2018 weer een echte sportzomer in Breda". 
De Champions Trophy is het meest prestigieuze hockeytoernooi ter wereld. Alleen de 6 beste hockeylanden ter wereld doen eraan mee. Het bestaat sinds 1978 en het wordt om de twee jaar gehouden. Erik Gerritsen, directeur KNHB: "Wij kijken ernaar uit de allerlaatste Champions Trophy voor herenteams in Breda te organiseren. Op een prachtige, tijdelijke accommodatie en in nauwe samenwerking met de vijf Bredase hockeyverenigingen, de Gemeente Breda, het Bredase bedrijfsleven, de provincie Noord-Brabant en Atletiekvereniging Sprint. Samen met de hockeygemeenschap in en rond Breda en gesteund door een groot lokaal draagvlak verwachten wij van deze laatste Champions Trophy een fantastisch publieksevenement en groot succes te kunnen maken."
Michiel van Campen, woordvoerder namens de vijf hockeyverenigingen: "Breda is één van de steden met de grootste hockeydichtheid ter wereld. We hebben als 5 hockeyclubs onze clubbelangen opzij gezet, en gaan gezamenlijk een prachtig toernooi neerzetten. Met al onze ervaring op het gebied van grote hockeyevenementen en met de inzet van vele gedreven vrijwilligers van de verenigingen gaat het een groot Bredaas tophockeyfeest worden".

De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit topevenement in Breda. Henri Swinkels, gedeputeerde van onder meer sport, is enthousiast over de toewijzing aan Breda: "Geweldig dat we zo’n prestigieus evenement naar Brabant hebben weten te halen. Hockey leeft echt in Brabant, en dit past helemaal in ons sportplan, waarin we ook de ambitie hebben om grote nationale en internationale sportevenementen naar onze provincie te halen. Geweldig hoe de clubs in Breda daar samen de schouders onder hebben gezet, het toont maar weer eens wat je kunt bereiken als je samenwerkt." 
Ook het lokale bedrijfsleven, als sponsor al goed vertegenwoordigd bij de hockeyclubs, is aangehaakt. De Champions Trophy past uitstekend in de sportvisie ‘Team Breda’: meer topsportevenementen, talentontwikkeling en het stimuleren van sport in de volle breedte. Dit toernooi biedt het allemaal. Met side-events voor kinderen en sporters met een beperking en met aandacht voor sportiviteit en respect, wil Breda het toernooi aantrekkelijk en laagdrempelig maken voor iedereen.

Locatie van het toernooi is het terrein van BH&BC Breda aan de burgemeester de Manlaan. De naastgelegen atletiekvereniging Sprint stelt delen van de accommodatie en de parkeerplaats beschikbaar voor het evenement. Het toernooi zal veel (internationale) bezoekers trekken. De accommodatie krijgt tijdelijke tribunes en er komen faciliteiten voor vervoer en parkeren op en in de buurt van het terrein.