header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Mededelingen

UITNODIGING Symposium

Nieuws afbeelding 2-2-2017 ‘Hockeystad Breda. Vijf clubs, één lijn!’

Kom jij op woensdagavond 8 maart ook naar het symposium ‘Hockeystad Breda. Vijf clubs, één lijn!’? Naast het persoonlijke verhaal van oud-international Minke Booij (tevens dagvoorzitter) en bijdragen van KNHB directeur Erik Gerritsen en wethouder Paul de Beer kun je deelnemen aan interactieve en inspirerende workshops over verschillende aspecten en invalshoeken van sportiviteit en respect op en rond de hockeyvelden. Mis het niet! Wees er snel bij, want vol = vol.

Bij alle Bredase clubs staat het thema Sportiviteit & Respect hoog op de agenda. Omgang met de scheidsrechters, positief langs de lijn staan, omgaan met negatief gedrag in en om het veld, contact tussen ouders en coach.... We lopen allemaal regelmatig tegen lastigesituaties rond dit thema aan. Vorig jaar hebben BH&BC Breda, BHV Push, MHC Teteringen, HCP (Prinsenbeek) en BNMHC Zwart-Wit de handen ineen geslagen en zijn daarmee door de KNHB benoemd tot Sportiefste hockeyverenigingen van Nederland in 2016. De Bredase verenigingen zijn samen een campagne gestart voor leden, vrijwilligers en supporters.

Sinds die tijd hangen er op alle clubs op een prominente plek borden met de gezamenlijke uitgangspunten:
–  De club is van ons allemaal
–  Fanatiek mag, sportief moet
–  Respecteer elkaar, tegenstander en scheidsrechter
–  Moedig positief aan
–  Hockey met plezier

Tijdens de Stad Breda Cup in augustus 2016 hebben de verenigingsbesturen en degemeente Breda een gezamenlijk Handvest Sportiviteit en Respect ondertekend waarin bovengenoemde uitgangspunten verder zijn uitgewerkt. Dit wordt nu binnen de clubs verder geïmplementeerd.
Graag willen we met elkaar stappen blijven zetten richting sportiviteit en respect op en langs alle Bredase hockeyvelden. En dat gaan we doen op 8 maart aanstaande! Met een uniek gezamenlijk symposium over Sportiviteit & Respect, georganiseerd door de vijf Bredase hockeyclubs, in nauwe samenwerking met de KNHB. Waar we elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en ervaringen uitwisselen. En waar we ook iets leren. Want, naast het persoonlijke verhaal van oud-international Minke Booij (tevens dagvoorzitter) en bijdragen van KNHB directeur Erik Gerritsen en wethouder Paul de Beer kun je deelnemen
aan interactieve en inspirerende workshops over verschillende aspecten en invalshoeken van sportiviteit en respect op en rond de hockeyvelden.
Deze avond is bedoeld voor coaches, trainers en begeleiders, spelers, clubscheidsrechters, commissieleden, ouders en vrijwilligers.

Voor meer informatie en inschrijving op de onderstaande bijlage.

Bijlage