header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Mededelingen

Special Zaalhockey 2016/2017

Nieuws afbeelding 15-11-2016
Een nieuw seizoen in de zaal staat op stapel, met diverse wijzigingen en andere onderwerpen die je aandacht verdienen. We zetten het even op een rijtje.

Een totaal ander spelletje
Zaalhockey is sneller en vergt een andere techniek en tactiek. De handelingssnelheid gaat omhoog, conditie wordt flink op de proef gesteld en met een klein team is iedereen betrokken bij de aanval én verdediging. Dat maakt het echt een ander spel dan veldhockey. De verbeterde vaardigheden neem je straks weer mee het veld op.
Ook heb je andere materialen nodig: een zaalstick (dunner en lichter), een zaalhandschoen en natuurlijk je bitje en schoenen die geschikt zijn voor de zaal. Hoofdsponsor Plugro is komend weekend op HCP aanwezig, zodat je daar kunt kijken wat je nodig hebt.

Dagen/tijden voor trainingen
Zoals ieder jaar is het een grote puzzel om capaciteit in de zaal beschikbaar te krijgen op momenten dat het onze trainers en spelers ook schikt. De schema’s zijn gedeeld met de trainers en coaches, die de informatie aan hun teams doorgeven. Komende weken zullen de trainingen van start gaan.

Andere en nieuwe regels
De belangrijkste wijziging in dit nieuwe seizoen is de lange corner, die voortaan ook in de zaal gebruikt wordt: https://hockey.nl/nieuws/zaalhockey/nieuw-in-het-zaalhockey-de-lange-corner/

Verschillende competities en spelvormen voor selectie- en breedte-teams
Teams (en zelfs leden individueel) schrijven zich apart in voor het zaalseizoen. Daarbij vinden we het als club belangrijk dat vooral de A t/m D jeugd met deze variant van onze sport de techniek en tactiek aanscherpt, om daarmee een completere hockey(st)er te worden.
Dit seizoen spelen selectieteams (de KNHB-competitie) in drieluiken: 2 wedstrijden van 2x20 minuten op één dag. De breedteteams spelen in een vergelijkbare opzet, maar dan 2 wedstrijden van 25 minuten. Met de opzet van drieluiken speel je in de omgeving van Breda en minder weekenden, omdat je 2 wedstrijden op een dag speelt. 

Aparte contributie
Deelnemers aan zaalhockey betalen daarvoor een aparte contributie. De hoogte daarvan wordt vastgesteld op basis van de kosten die o.a. voor zaalhuur gemaakt moeten worden. Vorig seizoen bedroeg deze € 75 voor selectieteams en € 37,50 voor breedteteams.

Verdere informatie wordt vanuit de zaalhockeycommissie rechtstreeks aan de trainers en coaches verstrekt. Heel veel spelplezier in het nieuwe zaalseizoen!