header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Nieuws

HCP kiest massaal voor een waterveld!

Nieuws afbeelding 22-1-2016
De kogel is door de kerk: tijdens de Buitengewone Algemene Leden Vergadering op donderdag 21 januari stemden de leden van HCP met overweldigende meerderheid voor een waterveld. Na al het voorwerk wat gedaan is kunnen we nu de verdere voorbereidingen treffen om in de zomer van 2016 veld A te laten vervangen.

Spelen op een waterveld heeft veel voordelen. Allereerst is het nodig om aangehaakt te blijven op sportief vlak, als tegenstanders wel op een waterveld trainen en (vaker) spelen. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere club een (semi-)waterveld, maar HCP is de enige in de gemeente Breda en één van de weinigen in de regio zonder waterveld. Hockeyen op een waterveld is veel intensiever, want het gaat sneller, directer en vergt een andere techniek. De bal gaat sneller en stuitert ook meer, maar als je dat goed beheerst kun je er spelers mee passeren en het spel naar je hand zetten.  Ook is het minder blessuregevoelig door een betere demping. Met een waterveld is HCP ook aantrekkelijker voor de leden, zowel om nieuwe leden aan te trekken als te voorkomen dat men overstapt naar een andere club.

Veld A was inmiddels aan vervanging toe, ook nadat de KNHB het had afgekeurd. In seizoen 2015/2016 mag er nog op gespeeld worden, mits het veld daarna snel vervangen wordt. De andere 2 velden zijn nog goed genoeg  en kunnen nog jaren mee. Het Bestuur heeft de laatste jaren veel gesprekken gevoerd met de gemeente Breda om de mogelijkheden uit te werken. Uiteindelijk heeft de gemeente aangeboden om het eigendom van Veld A en B versneld over te dragen aan HCP; veld C was al eigendom van de club. Dat sluit aan bij de visie van de gemeente om verenigingen zelf het beheer over hun accommodaties te laten doen.

In totaal 164 leden hebben hun stem uitgebracht, waarvan een groot deel aanwezig was in het clubhuis en ook een grote groep iemand gemachtigd had om namens hen te stemmen. Er werd gestemd over 2 beslissingen:
  1. De aanschaf van een waterveld (inclusief nieuwe dug-outs, hekken, goals) voor € 403.000 met een optimale financiering waarvan maximaal € 300.000 met een lening
  2. Een contributie-differentiatie waarbij spelers van selectie- en opleidingsteams (D t/m A jeugd en Heren1/Dames1) een toeslag van € 25 per jaar betalen.
Met respectievelijk 97% en 92% stemmen voor was er weinig twijfel over mogelijk: de leden zijn massaal akkoord met het voorstel zoals door het Bestuur is uitgewerkt en we gaan voor water!

Volgende stap zal zijn het definitief kiezen van de leverancier en plannen van de werkzaamheden. Daarnaast speelt de financiering uiteraard een belangrijke rol, waarvoor de club zelf een belangrijk aandeel zal leveren. Naast een bijdrage vanuit een jarenlang opgebouwde voorziening en een lening verwachten we van de leden dat er veel acties opgetuigd worden om nog meer geld bij elkaar te krijgen. Tenslotte wordt van de gemeente verwacht dat zij een bijdrage leveren, wat niet meer dan logisch is gezien de financiering die andere (hockey)clubs hebben gekregen of in de toekomst gaan krijgen. Alles wat we extra aan geld binnenkrijgen is gunstig voor de financiering. Tijdens de BALV werd echter al aangetoond dat we de komende 10 jaar gelijkblijvende kosten voor exploitatie van de 3 velden hebben, inclusief de realisatie van een waterveld.

Voor de realisatie zullen de handen uit de mouwen moeten, want met veel ‘waterdragers’ maken we dit samen mogelijk. Meld je aan via [email protected] om bijvoorbeeld (tijdelijk) de Sponsor- of Communicatie-commissie te versterken, acties op te tuigen of overall kartrekker te zijn van deze bijzondere mijlpaal.
Dit is een prachtige stap in de sportieve ambities van HCP, die zich nog altijd kenmerkt als een gezellige familievereniging. We zien er nu al naar uit om na de zomerstop het splinternieuwe veld te gaan gebruiken!